I dag op til 30% rabat på plakater
Når du køber for mindst 249 kr.
Black Friday 2023

Black Friday 2023

Årets største shoppingdag. I år er Black Friday den 24. november. Vi starter udsalget tidligt søndag den 19. november og fejrer en sort uge med gode tilbud frem til Cyber Monday den 27. november. Benyt lejligheden til at købe billige plakater og billige rammer, mens kampagnen er aktiv. Gør brug af tilbuddene på vores billige kvalitetsplakater og vær på forkant med julegaverne allerede i løbet af Black Friday og Black Week.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag, og modtag eksklusive tilbud og rabatter før alle andre.

Historien bag Black Friday
Black Friday har sin oprindelse i USA og falder altid på en fredag og altid dagen efter den store traditionelle amerikanske Thanksgiving-helligdag. Første gang denne særlige dag blev en stor og populær shoppingdag var i 1924, da kæden Macy's annoncerede sit helligdagsudsalg under Thanksgiving-paraden i New York. Derefter fulgte flere butikker trop, og fredagen efter Thanksgiving forvandlede sig til dagen hvorpå juleindkøbssæsonen starter. Senere hen er dagen gået hen og blevet årets største shoppingdag i USA. Black Friday er ikke en officiel fridag i USA, men de fleste arbejdspladser og skoler er stadig lukket for at give folk mulighed for at shoppe og finde udsalgsvarer i butikkerne og på nettet.

Oprindelsen til Black Friday
Oprindelsen af navnet Black Friday er stadig i dag et omstridt emne. Nogle siger, at det stammer fra butikkerne, der vendte røde tabstal til sorte overskudstal, på grund af de voldsomt mange handlende og butikkernes udsalgskampagner. Andre hævder, at udtrykket oprindeligt blev opfundet af politiet i Philadelphia i begyndelsen af 1960'erne, da folk efter Thanksgiving gik på gaden, og der opstod optøjer i menneskemængderne.

Black Friday i Danmark
Selv om Black Friday længe har været en stor shoppingdag i USA, tog det lang tid, før skandinaviske virksomheder fik øjnene op for tendensen. Det var først i 2010'erne, at en række butikker begyndte at bruge begrebet og reklamere for udsalgsvarer. Men siden da er Black Friday også vokset eksponentielt, og i dag er det årets største enkeltstående shoppingdag, både i butikker og online.


Til kampagnen