I dag op til 30% rabat på plakater
Når du køber for mindst 249 kr.
Inspiration til børneværelset

Inspiration til børneværelset

Er det blevet tid til at indrette børneværelset? Leder du efter inspiration og smarte indretningstips? Så er du kommet til det helt rette sted! Læs vores guide, hvor vi har samlet de 10 bedste tips til en vellykket indretning af børneværelset.

1. Tænk på behov (og ikke trends)
Når du indretter et børneværelse, bør du tage hensyn til barnets behov og ikke til, hvad der er moderne lige nu. Alle børn er forskellige og har forskellige behov for leg og stimulering. Det kan være et hyggehjørne, en passende seng, et legeområde, en stor sofa eller et sted at studere, alt afhængig af barnets alder. Små børn har ofte et stort behov for masser af gulvplads til at lege på. Børneværelser til de allermindste har derfor ofte brug for fri plads på gulvet. Her er det en fordel at bygge smart opbevaring lodret.

2. Skab et personligt værelse
Børn føler sig trygge, når de føler at værelset passer til dem, så sørg for at skabe et personligt værelse, der passer til det barn, der bor der. Giv plads i rummet til, at de kan opbevare de kreative ting, de laver i børnehaven eller i skolen, og hæng deres værker op på væggene på en struktureret måde. Et fint navneskilt på døren kan både være personligt og vil med garanti gøre dit barn utrolig stolt af sit værelse!

Børnetavler til børneværelser

@taamaraaa.a

3. Lyt til dit barns ønsker
Det er selvfølgelig en god idé at spørge børnene, hvad de kan lide. Men hvis svaret er sorte vægge med kranier og monstre, behøver du måske ikke følge deres ønsker til punkt og prikke. Sagens kerne er at du kan finde inspiration til dine egne idéer gennem børnenes ønsker. Kan dit barn lide stjerner og rummet? Eller dyr og natur? Hvorfor så ikke tapetsere væggene med et tapet i en stilfuld farve med et pænt mønster af små stjerner eller små skitserede dyr? Eller hæng plakater op med rummotiver, som børn elsker. Vi har et stort udvalg af seje børneplakater med både rummotiver og dyr.

Fine plakater til børn

@kamila.byk

4. Fyld rummet med skæg og ballade
Et barns liv bør være fyldt med leg og kærlighed, og det bør deres værelse også være! Tidens minimalistiske tendenser er elsket af mange, men et børneværelse bør primært være indrettet med fokus på leg og funktionalitet. Så sørg for, at der er masser af praktiske rum og opbevaringsmuligheder, og indret med stilfulde detaljer baseret på leg og funktion. Smart opbevaring er vigtig, så børnene nemt kan få adgang til deres yndlingslegetøj, mens du som forælder gerne vil kunne holde værelset rent og ryddeligt.

5. Dekorer ud fra et tema
En god måde at skabe en rød tråd i din indretning på, kan være ved at arbejde ud fra et tema. Det kunne være universet, naturen, en farve eller en interesse. Med udgangspunkt i temaet kan du derefter træffe farvevalg til væggenes maling eller tapet og videre til legetøj og vægdekorationer. Inden for vores plakatkategorier kan du nemt finde plakater, der passer sammen, hvis du vil skabe en sød lille billedvæg eller hænge to matchende plakater op.

6. Udnyt gulvpladsen
Gulvplads er en vigtig komponent for både funktion og stil i et rum. Et flot tæppe af den rigtige type er som regel et godt udgangspunkt. Små børn har brug for store legeområder på gulvet, der er jævne og behagelige at lege på, så et lidt tyndere tæppe, der også er let at holde rent, er det helt perfekte. Ældre børn, der ikke længere leger på gulvet, har måske mere gavn af et lidt tykkere tæppe med lang luv, der er hyggeligt at gå på, og som skaber en mere hjemlig følelse.

Møblering i børneværelset

@ooarven

7. Vælg et praktisk design
Der findes masser af stilfulde møbler, reoler, tæpper og opbevaringsartikler, der er specielt designet med børn i tankerne. Praktiske ting behøver ikke nødvendigvis at være grimme og kedelige, og stilfulde designergenstande kan være lige så børnevenlige som traditionelle. Hvorfor ikke også vælge stilfuld opbevaring i naturlige materialer og farver til dit børneværelse?

8. Slip kreativiteten løs med mønstre og farver
Børneværelser skal byde op til leg og være inspirerende. Børn elsker farver og former, så i børneværelset kan vi godt tillade os at skille os lidt mere ud end i vores øvrige indretning, der måske ofte er stilfuld med rene, naturlige farver, der trækker på den skandinaviske indretningsstil. Der er masser af flotte vægfarver at vælge imellem, eller tapet med forskellige spændende mønstre i stilfulde farver. Suppler derefter væggene med velvalgte plakatmotiver. Du kan finde hele vores udvalg af vægkunst til børn her.

9. Smart opbevaring
Intet andet sted i hjemmet er smart opbevaring så vigtigt som på børneværelserne. På et børneværelse skal vi skabe plads til leg og have masser af ledig gulvplads. Dette opnår du ved at bygge lodret opbevaringsplads. Sørg også for at udnytte pladsen under sengen, hvor skuffer på hjul nemt skaber masser af opbevaring, som børnene let kan få adgang til, og hvor du kan gemme legetøj og andre gadgets væk, som børnene ikke bruger i det daglige. En stilfuld bogreol i den rigtige højde, som selv børn kan nå, er en kærkommen detalje på de fleste børneværelser.

10. Planlægning af fremtiden
Børn vokser og udvikler sig hurtigt. Så når du indretter dit børneværelse, skal du huske at planlægge for fremtiden. Måske skal sengen udskiftes og opgraderes til en større om nogle få år, eller der bliver brug for et skrivebord i den nærmeste fremtid, når de yngre børn nærmer sig skolealderen. Måske skal garderobeskabet være stort nok til at holde i mindst 3-5 år?

Held og lykke med at indrette børneværelset!