I dag op til 30% rabat på plakater
Når du køber for mindst 249 kr.
Vi planter træer i Brasilien

Vi planter træer i Brasilien

Gallerix støtter organisationen Eden Reforestation Project (tidligere OneTreePlanted), som planter nye træer rundt om i verden i lande, der Madagaskar, Kenya, Indonesien, Filippinerne, Brasilien og Nepal. For hvert træ, der bruges i vores produktion, planter vi to nye. På den måde sikrer vi en bæredygtig produktion, og at vores planet og vores økosystemer kan fungere både i dag og i fremtiden.

Vores seneste donation til Eden Reforestation Project giver organisationen mulighed for at plante cirka 6.600 nye trækimplanter. Vi har valgt at donere til trægenplantningsprojekter i Brasilien.

 

Eden Reforestation Project

Eden Reforestation Project

 

Plantning af træer i Brasilien

Væksten i landbrugsindustrien er hovedårsagen til skovrydning i Brasilien. Intensive landbrugsteknikker nedbryder hurtigt jorden, eskalerer drivhusgasemissioner og truer beskyttelsen af ​​traditionelle grupper, oprindelige folk og Quilombola-samfund. Ved at genbeplante landområder i Amazonas, Cerrado og langs kysten hjælper vi med at genoprette økosystemer og samtidig skabe økonomiske muligheder for de omkringliggende samfund.

Hvorfor er træer vigtige for miljøet?

Træer hjælper med at rense den luft, vi indånder, filtrere det vand, vi drikker, og give levesteder for over 80 % af verdens jordbaserede biodiversitet. Skove giver job til over 1,6 milliarder mennesker, absorberer skadeligt kulstof fra atmosfæren og er nøgleingredienser i 25 % af alle lægemidler. Har du nogensinde taget en aspirin? Det kommer fra barken på et træ.

Træer spiller en nøglerolle i at opfange regnvand og reducere risikoen for naturkatastrofer som oversvømmelser og jordskred. Deres indviklede rodsystemer fungerer som filtre, fjerner forurenende stoffer og bremser absorptionen af ​​vand i jorden. Denne proces forhindrer skadelig erosion af vandrutsjebaner og reducerer risikoen for overmætning og oversvømmelse. Ifølge UN Food and Agriculture Association kan et modent stedsegrønt træ fange mere end 15.000 liter vand hvert år.

Et enkelt træ kan være hjemsted for hundredvis af arter af insekter, svampe, mos, pattedyr og planter. Afhængigt af den type mad og husly, de har brug for, kræver forskellige skovdyr forskellige typer levesteder. Uden træer ville skovens dyr ikke have nogen steder at kalde hjem.

Træer hjælper med at afkøle planeten ved at absorbere og lagre skadelige drivhusgasser som kuldioxid i deres stammer, grene og blade - og frigive ilt tilbage til atmosfæren. I byer kan træer sænke den omgivende temperatur med op til 8° Celsius. Da mere end 50 % af verdens befolkning bor i byer – et antal, der forventes at stige til 66 % i år 2050 – er forurening og overophedning ved at blive reelle trusler. Heldigvis kan et modent træ absorbere et gennemsnit på 22 pund kuldioxid om året, hvilket gør byer til et sundere og sikrere sted at bo.